The great blue – Restaurant Design Kai La Caleta

The team of In Out Studio direct by the architect and interior designer Nayra Iglesias, have the pleasure to present their new project of restaurant KAI la Caleta . A magical place that has opened its doors in the Caleta de Adeje, south of theisñand of Tenerife.

© In Out Studio 2019

© In Out Studio 2019

Headed by a prestigious chef, the restaurant sets its pillars in contemporary cuisine, merging the different flavors of Asian Cuisine with European Cuisine.

In an incomparable setting of the coast of Tenerife, this restaurant aims to become a reference for food & design lovers.

© In Out Studio 2019

© In Out Studio 2019

“The idea, from the beginning,” explains Nayra Iglesias, “was to create a surprising space where the guests have been dipped in a parallel world. The blue color, present in my DNA, permeates the whole place as if it were an underwater landscape.

With this color I wanted to generate a relaxed, magical and mysterious experience where Asian styles are mixed with touches of art deco, always present in my projects”.

© In Out Studio 2019

© In Out Studio 2019

The first space that receives the guests is the bar area composed by a sinuous bar of white compac and a counter bar made to measure with aged brass.

Next to it stands a delicate metal lattice with stained glass windows in blue and mustard colors that presides over the main dining room.

© In Out Studio 2019

© In Out Studio 2019

© In Out Studio 2019

One of the strengths of this interior space are the different coatings, that contribute to generating a marine environment.

The use of artisanal ceramic tiles envelops the space as if it were scales. By causing contrast with the tiles, the floor connects with the ground with a bicolor wood parquet.

© In Out Studio 2019

© In Out Studio 2019

The restaurant is distributed in two very different space. On the top floor is the kitchen and the main dining room, while the basement floor is reserved for the toilet core and a private dining room.

© In Out Studio 2019

The ground floor has been created to delight lovers of high restoration. This diaphanous space is divided into four small halls through spectacular screens-jewellery screens designed by the studio and made of silkscreen coloured glass, metal and bronze mirror inlays

© In Out Studio 2019

This succession of elements generates micro space that differ from each other, enhanced by changes in the textures of the upholstery and by the use of colour notes.

Each dining room has ad-hoc designed furniture where blue and white marble tables stand out.

© In Out Studio 2019

© In Out Studio 2019

In the last space of the restaurant is filled with a reinterpretation of an English garden that, like an exterior, is filled with light zenith and vegetation.

In this space the interior design lines are softened even more giving way to an area of seats of organic shapes. The predominant blue color gives way to the green and mustard colors present in the velvety upholstery and in the false ceiling of natural oak wood.

© In Out Studio 2019

The most spectacular element of this space is undoubtedly the ceiling made with natural oak wood slats, leaving a glimpse of a dim indirect light through four circular skylights.

The walls are filled with an exquisite wallpaper in greenish tones that recreates and enhances the idea of an interior garden.

© In Out Studio 2019

Kai Restaurant design by Nayra Iglesias – [email protected]

As is customary in the In Out Studio projects, in this restaurant we also find a carefully designed lighting, exclusively designed with a series of exquisite lamps suspended in brass and coloured glass..

© In Out Studio 2019

The communications core that connects ground floor and top floor is resolved with a majestic white marble staircase wrapped in a metal lattice with stained glass in mustard and blue, the corporate colors of the restaurant.

© In Out Studio 2019

Kai Restaurant design by Nayra Iglesias – [email protected]

“Risking and breaking with the high floor environment to introduce the customer into the nightlife and the neat lighting of the staircase core invites you down to the lower level, where you discover a radical change in the environment. The quiet ground floor space is left behind for a bustling street in Hong Kong.

This stunning space with its neon posters and cobbled pavement move the viewer into a vibrant and unexpected world.

© In Out Studio 2019

The access to the bathrooms is located in this surprising hall, where the entrances to the bathrooms become a dream that allows you to glimpse the silhouettes through their printed glass doors.

Its design, like the rest of the restaurant, is a reinterpretation of Asian culture. It features exclusive wall lights design by the studio and a XXL sized iron sink that connects the male and female toilets.

© In Out Studio 2019

Kai Restaurant design by Nayra Iglesias – [email protected]

Immersed in this dark and vibrant atmosphere is hidden the most magical room of the restaurant, the “Black Box“. A stunning dining room for 12 diners lined with black ceramics and mirrors that promises to be the culmination of an extrasensory experience.

© In Out Studio 2019

This spectacular space is presided over by a walnut solid wood table 4 meters long, surrounded by velvet seats of vibrant colors.

However, what makes this space something magical and futuristic is, without a doubt, the play of reflections and indirect lighting in contrast to the black ceramic walls.

© In Out Studio 2019

Kai Restaurant design by Nayra Iglesias – [email protected]

 

KAI La Caleta is a restaurant created to thrill with its cuisine and interior design.

The perfect excuse to get to know the south of Tenerife enjoying an exquisite and different gastronomy in an inspiring space.



RELATED POSTS


LEAVE A COMMENT